open-navfaktor-logo
search
Booking
Neum krcat, među gostima i susjedi iz Hrvatske: Koliko ćete potrošiti za odmor na bh. moru
Neum je ovog ljeta postao hit destinacija, ne samo za građane BiH, jer u jedini bh. grad na moru hrle susjedi iz Hrvatske i Srbije, ali i iz drugih evropskih zemalja i svijeta.
23.07.2023. u 07:59
get url
text

VEZANI TEKST - Neum će po zaradi od turizma nadmašiti rekordnu 2019.

Kada je prošle godine otvoren Pelješki most, u Neumu su strahovali da će zbog nove akvizicije ostati bez turista i prihoda. Ali dogodilo se suprotno – ljetna sezona kakve se ne sjećaju.

Vrijeme godišnjih odmora uveliko je počelo, a ako ste u periodu do kraja jula pokušali potražiti smještaj putem stranice Booking.com, teško da ćete pronaći slobodnu sobu.

Tu i tamo, pojedini hoteli i privatni smještaji, sa ove stranice, nude sobu, dvije, do tri... A i to se vrlo brzo mijenja.

Cijene za dvije osobe kreću se od 70 do 430 KM za jednu noć, no treba uzeti u obzir da se dobijeni rezultati sa Bookinga mijenjaju u skladu sa slobodnim sobama hotela koji se oglašavaju na stranici. Tako da, vrlo je moguće da cijene budu skuplje, pa čak i jeftinije. Sve je, izgleda, stvar sreće.

Ono što je zanimljivo jeste porast gostiju iz susjedne Hrvatske, koji su se zbog previsokih cijena u matičnoj državi odlučili na ljetovanje u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.