open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Vukanoviću
Nikšić: Ja nisam baš tako dobre duše pa onome ko je uzeo novac želim da ga troši za lijekove
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić odgovorio je na optužbe koje je njemu i njegovoj stranci uputio zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović nakon što je SNSD danas dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
01.12.2022. u 17:34
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik ima četiri delegata u Domu naroda PSBiH, presudili glasovi za Vojina Mijatovića i nevažeći listić PDP-a

- Cijelo vrijeme šutimo i trpimo. Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su. Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima četiri od pet delegata. Javno smo rekli za koga ćemo glasati.

Lako vam je da utvrdite ko je izdao. Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od poslanika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi "od jučer", znamo i mi s kim imamo posla.

Osigurali smo da se zna kako su naši zastupnici glasali. Pozivam vas da to dokumentujete i objavite, a ja sam spreman dokumentovati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerovatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici.

VEZANI TEKST - Vukanović optužio Nikšića i SDP zbog glasanja u NSRS-u: Ko god je uzeo pare od Dodika za ovo, u zdravlju ih trošio

Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda. I da, ja nisam baš tako dobre duše pa onome ko je uzeo novac za ovo ne želim da ga troši u zdravlju, ja mu želim da ga troši za lijekove, ko god on bio.

Logika po kojoj prvi pljunem, a onda neka se drugi pere, ovdje ne prolazi. Kako sam rekao znamo s kim imamo posla pa smo se pobrinuli za dokaze. Dakle, da nema nikakve zabune, dva zastupnika SDP BiH su glasala za listu PDP-a za Dom naroda BiH, sve drugo što neko za njih tvrdi je laž. Imamo dokaze da to potkrijepimo - poručio je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.