open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljan kvalitetom
NiP-ovac Mekić kupio stan i garažu od Fonda kantona za izgradnju: Volio bih da mi vrate novac
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Amel Mekić kupio je 2019. godine stan od Fonda kantona za izgradnju stanova za šehide i poginule borce, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe.
25.05.2021. u 08:09
get url
text

Stan od nešto više od 71 kvadrat Mekić je platio nešto više od 141 hiljadu KM, te garažu od 23 kvadrata po cijeni od 28.886 KM.

Da bi stan prešao u njegovo vlasništvo, Skupština Kantona Sarajevo treba da usvoji odluku o davanju saglasnosti na nacrt ugovora o kupoprodaji nekretnina u stambenom objektu u naselju Šip, na području Općine Centar.

- Otišao sam na sastanak u Fond, dogovorio kupovinu po komercijalnoj cijeni, a vjerujte da sam znao o kakvoj se kvaliteti radi, ne bih ga kupio. Stan još nije prešao na moje ime, a novac sam im prebacio prije oko 18 mjeseci. Plaćao sam metar kvadratnih oko 2.050 KM, bez ikakvih popusta i bilo kakvih uvjeta. Volio bih da vi njih dovedete u situaciju da oni meni vrate pare, a da ja izađem iz tog stana – kaže Mekić ističući kako bi volio da ga izbace iz stana.

Zastupnik Mekić ističe kako se radi o veoma loše izgrađenoj zgradi i stanu.

- Vjerujte da mi je ova pamet bila, nikada ne bih kupio stan gore. Zgrožavam se. Stanari koji gore žive nema kroz šta nisu prošli, vrata su kartonska, kada sam upalio prvi put grijanje, skoro kompletan parket mi se digao. Cijela zgrada prokišnjava. Volio bih da slikate, da vidite kako to izgleda nakon što se radilo, saniralo, popravljalo – kaže Mekić.

Pitali smo ga kakvu je povratnu informaciju dobio od Fonda nakon svojih žalbi.

- Rekli su: "Biće, biće". Vjerujte, unutrašnja stolarija, vrata, čim je grijanje upaljeno, na svakom štoku imate praznine, odvojilo se od plafona, štokovi se podigli, to je užas. U potkrovlju je ljudima prokislo. Otpale su pločice, svakom nešto – kaže Mekić.

Ističe da stan ne bi prodavao da ga se riješi već da bi volio da mu se vrati novac koji je dao za njega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.