open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH tražio istragu
Odgovorili nakon 16 dana: FUP nema saznanja u vezi s lažnim pozivom za mobilizaciju
AUTOR: M. R. S.
16.05.2024. u 10:46
get url
text
Sjedište FUP-a
Sjedište FUP-a
FOTO: Faktor
Lažni poziv na mobilizaciju i sukobe, sačinjeni na falsifikovanom memorandumu Parlamenta FBiH, kružili su društvenim mrežama krajem prošlog mjeseca, a rukovodstvo Parlamenta je odmah reagiralo i 25. aprila upozorilo na falsifikat te zatražilo od policijskih organa da što prije istraže ko je tvorac falsifikata.
Pozivajući se na ovu reakciju Parlamenta, Federalnoj upravi policije smo 29. aprila poslali upit šta FUP radi po ovom pitanju, da li je pokrenuo istragu, imaju li ikakvih saznanja, a odgovor su poslali 16 dana nakon našeg upita, a 20 dana nakon saopćenja Parlamenta FBiH. 
- U vezi s Vašim upitom, informišemo Vas da Federalna uprava policije nema saznanja u vezi s navedenim – naveli su iz FUP-a u odgovoru upućenom jučer poslijepodne.
Da je neophodno utvrditi tvorca ukazali su i neki stručnjaci za sigurnost.
- Radi se o falsifikatima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informisanja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici. Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH – između ostalog su istakli iz Parlamenta FBiH u svom tadašnjem saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.