open-navfaktor-logo
search
Za tri dana
Općinski sud Sarajevo: Zbog lažnih dojava o bombi odgodili 670 ročišta
Općinski sud u sarajevu izdao je danas saopćenje za javnost u kojem navode da je zbog lažnih dojava o navodno postavljenoj bombi u ovoj pravosudnoj instituciji u posljednja tri dana odgođeno oko 670 ročišta.
12.05.2022. u 16:12
get url
text

- Općinski sud u Sarajevu se već duži period susreće sa problemom lažnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama u zgradi suda, pri čemu se svaki put potpuno obustavlja rad suda do okončanja kontra-diverzionog pregleda prostorija. Uposlenici su primorani napustiti radna mjesta, otkazuje se veliki broj ročišta, a što ima nesagledive posljedice na rad suda, ostvarenu normu sudija, rad pisarnica, ali i na materijalne troškove kako suda, tako i stranaka u postupku - navode iz Suda.

Dodaju da "prema evidenciji Općinskog suda u Sarajevu, za period trajanja obustave rada na dane 10.05.2022. godine, 11.05.2022. godine i 12.05.2022. godine, u Sudu nije održano, odnosno otkazano je cca. 670 ročišta".

- Tokom kontra-diverzionog pregleda Sud je morao ispoštovati sve procedure propisane Zakonom i sigurnosim protokolima. Prema informacijama kojima Sud raspolaže, nadležni organi intenzivno rade na provođenju postupka otkrivanja počinitelja - navedeno je u saopćenju iz Općinskog suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.