open-navfaktor-logo
search
UIO BiH
Otkrivena krijumčarena roba: Oduzete cigarete s markicom Kosova, kolagen, konzole za igrice
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine su na dvije lokacije koje pokriva regionalni centar Tuzla oduzeli veću količinu cigareta i duhana koji nisu bili obilježeni na zakonski propisan način, dok su u pošiljci elektronskih uređaja pronađeni dodaci za prehranu.
01.03.2024. u 14:24
get url
text
Oduzete cigarete
Oduzete cigarete

- Akciznom markicom Kosova bilo je obilježeno ukupno 4.093 paklice cigareta, a radi se o krijumčarenoj akciznoj robi. Oduzeto je i 97,5 kilograma sitno rezanog duhana i 358 paklica ručno motanih cigareta. Predmetna roba oduzeta je od šest fizičkih lica - saopćila je UIO.

Istovremeno, u carinskoj ispostavi Tuzla bila je prijavljena pošiljka u kojoj su se nalazili elektronski uređaji, ali je nakon detaljnog pregleda teretnog motornog vozila pronađena i privremeno oduzeta skrivena i krijumčarena roba. Radilo se o 384 kutije dodatka za prehranu "kolagen Crux".

Pronađen kolagen

- Prilikom detaljnog pregleda jednog autobusa koji je ulazio u Bosnu i Hercegovinu ovlašteni službenici UIO su pronašli i privremeno oduzeli skrivenu i neprijavljenu robu. Riječ je o konzolama za igrice i čipovima - navedeno je u saopćenju.

Naglašeno je da je ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procijenjena na 115.200 KM, te da će protiv počinilaca biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.