open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ovog vikenda u Importanne Centru vakcinisano 477 osoba
U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".
05.12.2021. u 16:12
get url
text

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Centru, gdje je aplicirano ukupno 477 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za šest vikenda vakcinisano više od 3.000 osoba na ovim lokacijama.

Ministar zdravstva KS, prof.dr. Haris Vranić je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjim uspjehom ove akcije, te najavio da će se ona nastaviti i dalje, bez obzira na to što Kanton Sarajevo ima najbolji procent vakcinisanih građana, čak i u odnosu na neke gradove u regionu.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.