open-navfaktor-logo
search
Akcize, PDV...
Parlamentarci BiH idu na odmor s nedovršenih oko 300 zakona i drugih akata: Kada će ponovo u klupe
Državni parlamentarci na odmor odlaze sa dvadesetak zakona i oko 270 drugih akata koji su i dalje u proceduri, među njima neki i od 2020. godine.
31.07.2022. u 13:04
get url
text

Tu su i izmjene i dopune zakona o akcizama, o porezu na dodanu vrijednost, o plaćama i naknadama u institucijama BiH na koje još nije stavljena tačka.

VEZANI TEKST - Hoće li odluka o ukidanju akciza biti usvojena u drugom poluvremenu, šta sprema SNSD, ima li podršku HDZ-a

Nakon odmora u augustu ide mjesec izborne kampanje, a potom 2. oktobra Opći izbori i nakon toga konstituiranje nove vlasti.

No u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine kažu da će naredna sjednica domova Parlamenta vjerovatno biti održana krajem augusta. Ali sve zavisi od dogovora članova kolegija.

Međutim niko još ne može reći da li će ovaj saziv završiti priču oko ukidanja akciza na gorivo, smanjenja PDV-a na osnovne životne namirnice, smanjenja koeficijenata za obračun plaća funkcionera...

Odgovore na pitanja o planu zasjedanja do kraja mandata uputili smo predsjedavajućim Zastupničkog i Doma naroda Nebojši Radmanoviću (SNSD) i Nikoli Špiriću (SNSD). Odgovore nismo dobili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.