open-navfaktor-logo
search
Premijer Hrvatske
Plenković u Salzburgu: Pokušat ćemo ponovo stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Salzburgu da je potrebno ponovno stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH jer bez toga bit će teško funkcioniranje zemlje koja uoktobru bira parlament po starom zakonu pošto se o novom stranke nisu uspjele dogovoriti.
07.05.2022. u 09:18
get url
text

Za Hrvatsku je posebno važno pitanje Hrvata u BiH i velika je šteta da nije postignut politički dogovor o izmjeni izbornog zakona uoči izbora 2. oktobra, rekao je Plenković na radnoj večeri skupa "Global Europe Seminar, nesigurna budućnost?! Transformativna snaga kriza".

Višemjesečni pokušaji hrvatskih i bošnjačkih stranaka da se dogovore o izbornoj reformi nisu uspjeli unatoč posredovanju administracije SAD-a i EU-a. 

Izborima po starom zakonu "ponovno će institucije biti izabrane na način da  jedan konstitutivni narod neće imati legitimne predstavnike", rekao je hrvatski premijer, prenosi Fena pozivivajući se na Hinu.

- Stoga ćemo pokušati ponovo stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji jer bez toga će funkcioniranje zemlje biti teško- naglasio je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.