open-navfaktor-logo
search
Pavlović dao ostavku
Počinje izborna kampanja za gradonačelnika Prijedora
Danas počinje izborna kampanja za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Prijedor, a Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" je započela sa aktivnostima organizacije nestranačkog, građanskog posmatranja prijevremenih izbora u Prijedoru. 
27.11.2021. u 10:16
get url
text

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donijela odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedora, a izbori će biti održani 12. decembra.

VEZANI TEKST - Procurile fotografije: Da li je gradonačelnik Prijedora pio tablete pa povraćao, snimao i selfie?!

Iz Koalicije "Pod lupom" saopšteno je da će pratiti izborni proces na svim biračkim mjestima u Prijedoru, rad Gradske izborne komisije Prijedor, te u slučaju potrebe i rad Glavnog centra za brojanje u Sarajevu.

"Koalicija 'Pod lupom' će za prijevremene izbore u Prijedoru pratiti otvaranje i uređenje biračkih mjesta, proces glasanja, zatvaranje biračkih mjesta, brojanje glasova, izlaznost i rezultate za izbor gradonačelnika Grada Prijedor. Posmatrači/ice koalicije će pratiti sve potencijalne pojave izbornih nepravilnosti koje će pokušati biti otklonjene da bi se izborni proces odvijao neometano i u skladu sa Izbornim zakonom BiH", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da prema Upustvu o rokovima izbornih nepravilnosti za održavanje prijevremenih izbora za Gradonačelnika Grada Prijedor, danas počinje izborna kampanja u Prijedoru koja podrazumijeva medijsko predstavljanje političkih subjekata, tj. neposredno obraćanje političkih subjekata putem elektronskih medija.

Za učešće na prijevremenim izborima CIK BiH je ovjerila 16 političkih subjekata i to 11 političkih stranaka i 5 nezavisnih kandidata koji će u narednih 15 dana u skladu sa pravilima utvrđenim Zakonom, moći organizovati aktivnosti da bi stekli podršku birača za predstojeće izbore.

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zvanično podnio ostavku

-Pozivamo sve političke subjekete da izbornu kampanju vode u mirnom okruženju, u skladu sa demokratskim principima i poštujući pravila ponašanja u izbornoj kampanji propisana Izbornim zakonom BiH - poručili su iz Koalicije "Pod lupom".

Naveli su da građani i građanke mogu prijaviti sve uočene izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem društvenih mreža Koalicije "Pod lupom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.