open-navfaktor-logo
search
Komšić s Aćimovićem
Pokreće se Vijeće Predsjedništva BiH za ekonomska pitanja i evropske integracije?
Komšić je dao punu podršku ovoj inicijativi
22.05.2019. u 12:54
get url
text

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se s Draškom Aćimovićem, ekonomskim stručnjakom i bivšim ambasadorom BiH u Belgiji.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o pokretanju inicijative za uspostavljanje Vijeća Predsjedništva BiH za ekonomska pitanja i evropske integracije. Ciljevi Vijeća bili bi promocija bosanskohercegovačke privrede i direktni kontakti sa stranim investitorima zainteresiranim za ulaganja u BiH. Ugledni stručnjaci, kao dio Vijeća koje bi funkcioniralo na  pro bono osnovi, svojim će ugledom, znanjem i kontaktima stvarati bolje uvjete za strane ulagače i nove investicije u BiH. 

Draško Aćimović je istaknuo da je prije dvije sedmice u RS održan sastanak s jednom velikom trgovačkom mrežom, koja ostvaruje godišnji promet u iznosu od tri milijarde eura, a zainteresirana je za izvoz prehrambenih proizvoda iz cijele BiH. Aćimović se zahvalio članu PBiH Komšiću na punoj podršci koju daje da se i u Federaciju BiH dovedu strani investitori, predloživši da bi svaki od članova Predsjedništva BiH mogao delegirati po dva ekonomska stručnjaka za formiranje Vijeća. Vijeće bi imalo ulogu koordinatora sa stranim i domaćim investitorima, ali i s institucijama u BiH za brže i efikasnije pokretanje ekonomije u našoj zemlji.

Član PBiH Komšić je dao punu podršku ovoj inicijativi, istaknuvši da će na narednoj sjednici Predsjedništva BiH predložiti uspostavljanje Vijeća Predsjedništva BiH za ekonomska pitanja i evropske integracije, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.