open-navfaktor-logo
search
Koristili i helikopter
Policajci FUP-a uspješno učestvovali u zajedničkoj vježbi u organizaciji ambasade SAD-a
Policijski službenici Federalne uprave policije uspješno su učestvovali u zajedničkoj taktičko-pokaznoj vježbi "Operation Alliance Strike", realiziranoj u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz FUP-a.
28.04.2022. u 15:26
get url
text

Vježba je uspješno provedena, a policijski službenici su koristili helikopter, dron te ostalu neophodnu opremu za reagovanje u hitnim situacijama.

Prema saopćenju, vježba predstavlja simulaciju sigurnosne situacije i pripravnosti u hitnim slučajevima, s ciljem prikazivanja spremnosti, obučenosti i koordinacije policijskih i sigurnosnih službi u Bosni i Hercegovini. Jedan od ciljeva je uspostava lanca zapovijedanja i kontrole radi efikasnije komunikacije i bržeg odgovora.

Osim Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, učestvovale su specijalne policijske jedinice Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Državne agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vježba je dio saradnje bosanskohercegovačkih policijskih i sigurnosnih agencija s Regionalnim uredom za sigurnost, sigurnosnom službom i Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.