open-navfaktor-logo
search
"Skupština na otvorenom"
Policija zabranila okupljanje opozicije ispred NSRS-a; Vukanović: Nećemo se povući, vidimo se u 19 sati
Banjalučka policija donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja zastupnika Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (NSRS) Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića ispred zgrade NSRS-a. 
06.09.2023. u 21:22
get url
text

Iz Policijske uprave su u rješenju naveli da su zastupnici poučeni o odredbama Zakona o javnom okupljanju i da je javno okupljanje moguće održati na Trgu Krajine i u Parku "Mladen Stojanović", na lokacijama koje je odredila lokalna zajednica.

Zastupnici opozicije ranije su najavili kako će održati "skupštinu na otvorenom" na platou Narodne skupštine Republike Srpske.

Zastupnik Nebojša Vukanović na svom blogu je objavio rješenje Policijske uprave Banja Luka, ali je i poručio da se, "uprkos tirjanstvu i zabrani vidimo sutra u 19 sati ispred Narodne skupštine Republike Srpske". 

- Režim je u paranoji, strahu i panici, očigledno se plaši naroda pa pokušava ugušiti bilo kakvo okupljanje i izražavanje nezadovoljstva ponašanjem Vlada i vlasti. Uprkos zabrani mi se nećemo povući, i sutra ćemo se okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske, na Platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu - poručio je Vukanović. 

Podjsetio je na "histeriju režima kada im je zabranjeno okupljanje ispred sjedišta Suda i Tužilaštva BiH, kako se guši sloboda govora, ljudska prava i demokratija, pa su se nezakonito bez najave okupili na granici, blokirali put i saobraćaj".

- Svugdje su dvostruki aršini, ali nema kolebanja i uzmicanja pred tirjanima. Uprkos tirjanstvu i zabrani sutra se vidimo u 19 časova na Platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske - naveo je Vukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.