open-navfaktor-logo
search
Uspješno završena akcija
Pomoć za narod Turske: U petak iz Kalesije kreće konvoj sa stambenim kontejnerima
Konvoj pomoći narodu Turske iz Kalesije kreće u petak, 17. marta, rečeno je danas na konferenciji za medije koja je održana u Kalesiji.
13.03.2023. u 12:38
get url
text

Iz Kalesije prema riječima načelnika Seada Džafića krenut će konvoj sa 31 stambenim kontejnerom, dva sa sanitarijama, odnosno kupatilima kao i sav potreban namještaj i prehrambeni paketi.

- Ovo je dokaz da zajedno možemo učiniti mnogo toga, za kratak period prikupili smo oko 100.000 KM od vijećnika, građana, privrednika kao i donatora iz Srebrenika, Lukavca, Mostara što smo uložili u izgradnju stambenih kontejnera i nabavku namještaja i prehrambenih paketa - kazao je načelnik Džafić, saopćila je Općina Kalesija.

Koordinator grupe za izgradnju Mujo Mujkić ističe da je vrijednost kompletnog projekta, kada se uračuna radna snaga koja je bila besplatna kao i mašine koje su korištene za sve radove, oko 250.000 KM.

- Mi već imamo formiranu ekipu koja će u petak sa konvojem krenuti prema Turskoj kako bi na licu mjesta izvršili montažu stambenih kontejnera, a za trasport kontejnera i namještaja bit će potrebno četiri šlepera, a također uz taj konvoj će ići i šest šlepera Crvenog križa Federacije BiH - rekao je Mujo Mujkić.

FOTO: Općina Kalesija

Sulejman Agić, inženjer mašinstva koji je zaposlenik Unis TOK-a, bio je angažovan na izradi crteža i dizajniranju kontejnera zajedno sa Husom Atlagićem govori da je zadovoljan urađenim poslom i da su radovi završeni prije nego što je to planirano te da će početkom naredne sedmice građani Turske biti smješteni u svoje nove domove koji su izgrađeni u Kalesiji.

U cijelu priču uključen je i kalesijski Crveni križ koji je otvorio i podračun na koji su građani uplaćivali novac tako da je akcija provedena transparentno, a cijeli finansijski izvještaj bit će dostupan javnosti, rečeno je danas u Kalesiji.

Načelnik se zahvalio svima onima koji su dali svoj doprinos da ova akcija uspije i pozvao je građane da u petak budu u Kalesiji kako bi se ispratio konvoj pomoći koji će krenuti ispred zgrade Općine Kalesija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.