open-navfaktor-logo
search
Komemorativna šetnja
Poruka iz New Yorka - Pamtimo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i BiH
U povodu 11. jula - godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, u Astorija Parku u Queensu (New York) i uz obalu East River, preživjele žrtve i potomci žrtava genocida održali su mirnu šetnju sjećajući se Bošnjaka koji su krvavog jula 1995. kroz planinske vrleti prošli golgotu spašavajući goli život od velikosrpskih genocidnih hordi koji su okupirali enklave Srebrenicu i Žepu.
11.07.2022. u 08:47
get url
text

Preživjele žrtve svjedoče da su pješačili više od 100 kilometara kako bi spas pronašli u Kladnju i drugim slobodnim teritorijama pod kontrolom Armije RBiH. Na komemorativnoj šetnji je učestvovala i Amra Hadžović, ministar - savjetnik u Stalnoj Misiji Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, saopćeno je iz Bosnjačko-američke nacionalne asocijacije.

Iz New Yorka poslana je jasna poruka - pamtimo i ne zaboravljamo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini!

U New Yorku će biti priređen tradicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati. Upućen je poziv svim građanima, prijateljima i borcima za istinu da zajednički nastave sa kulturom pamćenja i sjećanja na žrtve genocida - da se nikada ne zaboravi!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.