open-navfaktor-logo
search
Rogatica
Posvađali se SNSD-ovci i SDS-ovci: Dodik ne može biti poput svetaca, Putin može?!
Na svečani bilbord, koji je postavljen u slavu i čast predstojećeg velikog pravoslavnog praznika Hristovog rođenja - Božića, neko je zakačio zastavu na kojoj je lik Milorada Dodika, ali i Vladimira Putina
05.01.2020. u 11:12
get url
text

Sinoć je održan moleban u crkvenoj porti Svete Trojice u Rogatici, piše BNTV. Molitva je, kako navode, "zloupotrijebljena u političke svrhe", što je "bacilo sjenu na iskrene namjere podrške srpskom narodu u Crnoj Gori da sačuvaju opstanak Srpske pravoslavne crkve". 

Naime, kako je ocijenila ova televizija, a prenijeli i neki drugi mediji, "skandalozno je da se u Rogatici isticala zastava s likom Milorada Dodika na postavljenom bilbordu koji najavljuje dolazak velikog pravoslavnog praznika, rođenja Isusa Hrista - Božića". 

-Odmah u blizini crkve, u porti, na svečani bilbord, koji je postavljen u slavu i čast predstojećeg velikog pravoslavnog praznika Hristovog rođenja - Božića, neko je zakačio zastavu na kojoj je lik Milorada Dodika - navodi se. 

Moleban je održan, kao i mirna šetnja, ali je, kako piše BN, došlo i do "negodovanja onih kojima je smetalo da se jedan takav skup zloupotrijebi na grub način na koji je lik Milorada Dodika poistovjećen sa svecima Srpske pravoslavne crkve". Zbog toga je došlo do prepirki i naguravanja sa Dodikovim pristalicama, pa je intervenirala i policija.

Molitvu i protest kod rogatičke crkve, prema medijskim izvještajima, organizirali su predstavnici SNSD-a i SDS-a, zajedno sa sveštenicima, pa je on trebao proći bez stranačkih obilježja. Cilj je bio podržati Srbe u Crnoj Gori koji protestuju zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti u toj zemlji. U medijskim izvještajima se skandaloznim ocjenjuje što je Dodik "poistovjećen sa svecima Srpske pravoslavne crkve", postavljanjem zastave sa njegovim likom na reklamni pano na kojem su slike svetaca i pozdrav "Hristos se rodi - vaistinu se Hristos rodi".  Istovremeno tek usput se spominje da je na isti način postavljena i zastava sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina, ali se njegovo poistovjećivanje sa svecima ne ocjenjuje "skandaloznim". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.