open-navfaktor-logo
search
Obustava zbog mraka
Potraga za dvojicom radnika koji su pali u Bosnu nastavit će se sutra
Večeras je djelomično obustavljena potraga za dvojicom turskih radnika kompanije Cengiz Insaat koji su nešto oko 14 sati iz korpe sa krana pali u rijeku Bosnu, u rejonu sela Kahrimani općina Žepče - potvrdila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.
08.11.2021. u 18:07
get url
text

- Potraga je prekinuta u smislu angažiranja čamaca i ronilaca, ali se i dalje nastavljaju aktivnosti na njihovom pronalasku, a koje se mogu poduzimati u ovim, otežanim okolnostima zbog mraka - istakla je Alić.

Podsjetimo, dvojica od trojice turskih radnika ispala su iz korpe krana u nabujalu rijeku Bosnu, nakon čega su bili angažirani i pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a ZDK, Policijske stanice Žepče te Gorske službe spašavanja - stanica Žepče.

Prema riječima njihovih kolega, a koji su ih pokušali spasiti, jedan se radnik uspio sačuvati pada u vodu tako što se uhvatio za korpu. Grupa turskih radnika pratila je potragu s mosta u Begovom Hanu, gdje je, kako su kazali, uz obalu rijeke Bosne pronađen šljem jednog njihovog kolege.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.