open-navfaktor-logo
search
Novi napad
Povratnik Hamo Krvavac čija je kuća napadnuta u Gacku: Postoji strah, kako sada unučad dovesti ovdje da se igraju
Općinski načelnik Ognjen Milinković pozvao je nadležne organe da obave svoj dio posla
AUTOR: N1
03.05.2024. u 13:26
get url
text
U Bosni i Hercegovini zabilježen je još jedan napad na povratnike. Naime, u Gacku došlo je do napada na kuću povratničke porodice korištenjem vatrenog oružja.
Kako su ranije kazali policijski službenici Policijske stanice Gacko napadnuta je kuća Hame i Enise Krvavac u mjestu Gragačanica kod Gacka.
Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.
Ovo je samo za portal N1 potvrdio i Hamo Krvavac čija je kuća napadnuta.
-Oko 18 sati uvečer došli smo supruga i ja u selo Gračanica. Tu imamo kuću koja je u izgradnji. Treba još malo i ključ bi nam u ruke dali.
Nakon što smo je obišli, otišli smo 15 kilometara dalje u selo Cernica. I tu smo bili dvije noći. Jučer smo došli da obiđemo teren i onda imamo šta vidjeti- kazao je Krvavac.
Potom je dodao:
-Tamo slomljeno staklo, metak prošao kroz staklo i udario u zid. Zovnuli smo policiju i izvršili uviđaj. Dali smo izjave kako se i šta se desilo. Onda smo otišli u Gacko na kafu, došla je policija. Rekli su nam da su našli čahuru, gađao je pištoljem napadač- kazao je. 
Između ostalog, dodao je da je veliki broj ljudi i zvaničnika došao kako bi im pružili podršku. No, kako kaže nema ni predstavu ko bi mogao biti počinitelj.
-Ne sumnjam ni na koga. Nemam ideju o kome se radi. Prva kuća u selu i napadaču je to zasmetalo. Siguran sam. Prvi sam povratnik koji je obnovio ovdje kuću- istaknuo je Krvavac.
Na kraju nam je kazao da li ga je sada strah da provodi ovdje vrijeme.
-Strah me na momenat. Zeznuto je sada noćiti tu. Kako sada da dovedem unučad ili nekog da se igra ovdje. Ne smijem dovesti. Ukoliko nađu počinitelja sigurno će biti lakše - zaključio je Krvavac.
 Općinski načelnik Ognjen Milinković pozvao je nadležne organe da obave svoj dio posla.
-Najoštrije osuđujem napada na kuću povratnika. Srećom, nije bilo napada na život i zdravlje nekog čovjeka.
Ovo je kukavički čin-rekao je, dodajući da će se suzdržati od bilo kakvog prejudiciranja vezanog za slučaj dok nadležno tužilaštvo ne obavi svoj dio posla.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.