open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Predložen jednomjesečni pritvor za Ibrišimovića, Hamzića i Kukića
Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću, koji su uhapšeni u akciji "Square".
27.05.2023. u 14:14
get url
text

VEZANI TEKST - Akcija "Square": Ibrišimović, Hamzić, Mutapčić i Kukić predati u nadležnost Tužilaštva KS

- Osumnjičenom Ibrišimoviću pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, dok je Hamziću i Kukiću predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Tužilaštvo KS ih tereti da su od 2009. do lišenja slobode, u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona KM.

- Navedene radnje članovi pomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama- saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.