open-navfaktor-logo
search
Osudio incident
Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izvinio se zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva
Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izvinio se u ime opštine i građana maloljetnicima iz Sarajeva koji su u subotu uvečer povrijeđeni u incidentu u naselju Šušanj.
16.04.2023. u 15:39
get url
text

VEZANI TEKST - Bar: Huligani mlade sportiste iz Sarajeva tukli metalnim šipkama, jedan od njih sin novinarke Arduane Pribinja

Dvojica maloljetnih sportista Atletskog kluba Sarajevo napadnuti su sinoć u Baru, od kojih je jedan zadobio teže povrede.

Njih je, kako je saopšteno iz crnogorske policije, napala grupa mladića iz Bara, protiv kojih je danas postupajući tužilac naredio policiji da u redovnom postupku podnese prijavu.

Povrijeđeni mladići boravili su u Baru u okviru priprema za atletsku sezonu. Jedan od povrijeđenih je hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dok je drugi povrijeđeni mladić transportovan za Sarajevo.

- U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povrijeđeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK Sarajevo, čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti - naveo je Raičević.

Istakao je da je Bar grad u kojem sve različitosti vjekovima žive zajedničkim životom.

- A, naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmopolitizma. Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Podsjećam da upravo AK Sarajevo više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uvjeren sam i posljednji. Pozivam i nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloljetnike, te da sačuvaju našem gradu ugled mirnog mjesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvijek i bio - naveo je Raičević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.