open-navfaktor-logo
search
Crnadak prozivao
Ratni zločinac i dalje tema u NSRS: Lažna tabla sa imenom Radovana Karadžića stajala četiri godine
U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas se na posebnoj sjednici razmatrao prijedlog budžeta za predstojeću godinu, program ekonomskih reformi za naredne dvije godine ali i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, te o igrama na sreću.
16.12.2020. u 20:49
get url
text

Dok su predstavnici vlasti pokušavali predstaviti idealno stanje u teškom vremenu, opozicioni političari koristili su prijave povreda Poslovnika kako bi iznijeli kritike.

Opomena i prije početka sjednice.

VEZANI TEKST - Karadžićeva kćerka spašava Dodika: Tabla sa Radovanovim imenom treba biti uklonjena!

Draško Stanivuković, poslanik PDP u NSRS: "Ja imam pravo na povredu poslovnika, tražim minut ćutnje. Jel narodni poslanik ne zaslužuje minut ćutnje?"

Nedeljko Čubrilović: "Imate opomenu."

Stanivuković: "Vi ste nekulturni."

Čubrilović: "Predsjedniče izvolite."

Predsjednik Vlade je rekao da neće biti privatizacije "Šuma" i "Elektroprivrede". Za sada.

- Ništa se nije promjenilo, nema privatizacije ni jednog ni drugog. Da li će biti za X godina, nisam baba vračara - istakao je Radovan Višković.

Opozicionari su više puta iskazali nepovjerenje prema obećanjima vlasti.

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS: "Skinuta je tabla sa imenom Radovana Karadžića i čitav taj cirkus traje četiri godine."

Denis Šulić: "Vratite se na temu dnevnog reda."

Crnadak: "Nemoj me prekidati. - rasprava, pa onda. Kako mi da vjerujemo u analize, procjene koje dolaze od Vlade koja je dozvolila da lažna tabla stoji četiri godine."

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, kazala je prošle sedmice na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da tabla sa imenom njenog oca treba biti uklonjena sa Studentskog doma na Palama. Nedugo nakon toga, ona je i uklonjena.

Iako se na Studentskom domu nalazila sve do danas tabla s natpisom Radovana Karadžića, ta javna ustanova zvanično nikada nije dobila to ime.

Visoki predstavnik Valentin Inzko je u svom posljednjem izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a oštro kritikovao veličanje ratnih zločinaca, posebno postavljanje table s imenom Radovana Karadžića na Studentskom domu Pale, te poručio da Miloradu Dodiku treba zabraniti putovanje u zemlje Evropske unije ukoliko je ne ukloni.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.