open-navfaktor-logo
search
Standard građana
Razlog manje za brigu: Evo šta od osnovnih namirnica u skorije vrijeme neće poskupjeti
Prije više od dva mjeseca svi proizvodi sarajevske prehrambene kompanije Klas poskupjeli su izuzev tri vrste hljeba, polubijelog, narodnog i penzionerskog.
16.01.2022. u 21:03
get url
text

U međuvremenu cijene sirovina, prije svega pšenice, divljaju na svjetskom nivou. Među građanima su se pojavile spekulacije da će doći do novog poskupljenja hljeba, brašna, peciva i ostalih proizvoda Klasa, te da će ovaj put veće cijene dobiti i spomenute tri vrste hljeba čiji su kupci prije svih ljudi iz najosjetljivijih socijalnih kategorija, penzioneri, nezaposleni...

VEZANI TEKST - Poskupjeli svi proizvodi Klasa izuzev tri vrste hljeba, ali i oni su na "tankoj žici" 

Na svu sreću, iz Klasa imaju dobre vijesti za građane Kantona Sarajevo koji se, kao i ostali stanovnici Bosne i Hercegovine, bukvalno iz dana u dana susreću s poskupljenjima osnovnih namirnica.

- U skorije vrijeme nema razloga za brigu u vezi s porastom cijena. Podsjećamo da cijene osnovnih vrsta Klas hljeba, polubijeli, narodni i penzioner nisu povećane. Bez obzira na veliki rast cijene pšenice, cijene ovih hljebova smo zadržali na istom nivou i planiramo da tako i ostane - saopćili su Faktoru u Klasu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.