open-navfaktor-logo
search
Rat saopćenjima
Reakcija SDP-a: SDA ne bi smetao ničiji blagoslov, samo da je HDZ pristao da nastave svoju na interesu zasnovanu ljubav
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 20:26
get url
text
Nakon što je Stranka demokratske akcije oštro kritikovala federalnog premijera Nermina Nikšića zbog toga, kako ističu iz SDA, što je "šampion pristajanja na ponižavajući odnos", oglasila se i Socijademokratsk partija. 
Podsjetimo, Nikšić je jučer prisustvovao otvorenju centra Hrvatskih pošta Mostar koje je blagoslijao katolički svećenik.  
- SDP smatra da je nevjerovatno koliko SDA potcjenjuje naše građane pozivajući ih da vjeruju onome što oni kažu, a ne činjenicama.
Njihovo saopćenje, kojim problematiziraju otvaranje glavnog Poštansko-logističkog centra Hrvatskih Pošta, predstavlja vrhunac licemjerstva i dvoličnosti SDA.
Pa upravo je SDA ta koja je pristala na nazive Hrvatske pošte, Elektroprivrede HZ-HB i druge nazive javnih preduzeća sa etničkim prefiksom i nikakvo saopćenje i naknadna pamet to ne može promijeniti - ističe se u reakciji SDP-a.
Dok premijer Federacije Bosne i Hercegovine učestvuje u otvaranju važnog infrastrukturnog projekta u Mostaru, SDA-u smeta blagoslov katoličkog svećenika, navode iz SDP-a.
- Istovremeno, zaboravljaju da je SDA i njen predsjednik blagosiljao i izglasao otvaranje neustavnog ureda tzv. hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, koji je na isti način otvoren i posvećen.
SDA je blagoslovila izbacivanje svih nehrvata iz uprave Aluminija, te je u HNK-u prepustila HDZ-u mjesto ministra unutrašnjih poslova i mjesto policijskog komesara što nikada ranije nije bio slučaj.
Trebamo li SDA podsjetiti i na Mostarski sporazum kada su potpisali kapitulaciju građanske države i potpisali “legitimno predstavljanje” kao zajedničku agendu SDA i HDZ-a?
Naravno ne bi njima smetao nikakav i ničiji blagoslov samo da je HDZ pristao da nastave svoju na interesu zasnovanu ljubav. Iluzorno je pitati SDA, kojoj smetaju vjerski sadržaji u javnim događajima, znači li to da smatraju da se vjerskim sadržajima devalvira značaj borbe protiv agresije?
Da li po SDA-u to znači da se odbrambeni rat za građansku državu svodi na međuetnički ili međuvjerski sukob uključivanjem vjerskih sadržaja u obilježavanje važnih godišnjica iz vremena agresije - naglasili su, između ostalog, iz SDP-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.