open-navfaktor-logo
search
Održano ročište
Roditelji Džene Gadžun: Želimo doktore iza rešetaka i da im se oduzmu licence
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište na kojem su se Suad Rožajac, Nina Jovanović i Jasmina Halimić trebali izjasniti o krivci u slučaju smrti dvogodišnje Džene Gadžun.
21.09.2023. u 14:25
get url
text

VEZANI TEKST - Izjašnjenje o krivici za smrt Džene Gadžun: Doktora Rožajca odvezla Hitna pomoć, Jovanović negirala krivicu

Rožajcu je pozlilo i on se nije izjasnio o krivici. Advokat Jasmine Halimić nije bio prisutan, pa se ni ona nije izjasnila, a Nina Jovanović je rekla da nije kriva.

Dešavanja u sudnici za medije su prokomentirali Amila i Muris, roditelji Džene Gadžun.

-  Gdje su oni bili kada smo mi padali u nesvijest. Ne znam kako se osjećam. Ovo nam je dalo vjetar u leđa da budemo još jači, koliko god nam je teško susretati se – istakla je Dženina majka Amila.

Muris Gadžun, otac malene Džene, poručio je da "neće odustati i da će se boriti za istinu".

- Hoćemo istinu da saznamo, ko je i šta uradio Dženi. Drago mi je da ima napretka u našem slučaju i da će pravda biti zadovoljena. Najviše bih bio zadovoljan da dobiju robiju i licence da im se oduzmu. Bit ću sretan kada ih vidim iza rešetaka. Da se više nijednom djetetu ne ponovi ono što je Dženi. Uspavali su je, nije se ni probudila – kazao je Muris.

Novo ročište zakazano je za 28. septembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.