open-navfaktor-logo
search
Bila u rukovodstvu
Sanja Renić: Napuštam Našu stranku, politika se ne može sprovoditi tim pravcem kojim stranka ide
Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, saopćila je da napušta tu političku organizaciju.
13.05.2022. u 12:56
get url
text

- Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene.

Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke.

Odluka koju sam donijela je teška, ali ista je morala biti donesena kao moj lični stav, koji je uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo srcem.

Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide.

Zeničko-dobojski kanton je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir, i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali! Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. Nisam dobila od stranke čije sam boje odvažno nosila.

Osjećajući moralnu i političku obavezu da nastavim raditi na stvarima koje sam pokrenula i koje su od velikog značaja za sve nas u ZDK-u, svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji - saopćila je Renić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.