open-navfaktor-logo
search
Za domaćinstva
Sarajevogas upozorava potrošače da zavrnu ventile zbog obustave snabdijevanja
Zbog vanredne situacije nastale usljed kvara na distributivnom gasnom vodu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa doći će do problema u snabdijevanju gasa u Kantonu Sarajevo.
01.11.2021. u 16:03
get url
text

- Molimo korisnike da budu solidarni i obustave potrošnju gasa na način da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu kao i ručicu ventila u Regulaciono mjernom setu – RMS. Na ovaj način će se očuvati sigurnost gasnog sistema kao i daljnja isporuka gasa po normalizaciji snabdijevanja - naveli su u obavještenju iz Sarajevogasa.

Navode da je gas zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono mjernog seta okomita na gasnu cijev to jest ručica ventila ne smije biti okrenuta u pravcu cijevi.

Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila.

Iz Sarajevogasa upozoravaju da se za vrijeme prekida isporuke gasa ne smiju vršiti nikakvi radovi na unutrašnjim gasnim instalacijama.

- Molimo vas da zatvorite ventile ispred svih potrošača. Ukoliko je na RMS-u (mjernom setu) postavljen katanac, potrebno ga je ukloniti, u protivnim uklanjanje će izvršiti ovlaštene ekipe KJKP Sarajevo-gas d.o.o. Ako su RMS-ovi u zaključanom prostoru, omogućiti pristup - saopćili su iz Sarajevogasa.

Sve kvarove možete prijaviti na telefone dispečerskog centra Sarajevogasa 033 592-095 ili 033 592-096.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.