open-navfaktor-logo
search
Otegli se radovi
Sarajevom kruži samo tramvaj trojka
Postavljanje tramvajske pruge prema Željezničkoj stanice još je u toku i zbog toga ne saobraćaju tramvaju na liniji broj jedan i četiri.  
11.11.2023. u 07:50
get url
text
Tramvaj
Tramvaj
FOTO: Arhiva

{$galerijaFotografija}

Nakon rekonstrukcije pruge od Čengić Vile do Marijinog Dvora, prvi tramvaj od Ilidže prema Baščaršiji prošao je 3. septembra, ali bez skretanja prema Željezničkoj stanici iz pravca Ilidže i Baščaršije. To je bio tramvaj na liniji broj tri koji jedini saobraća u Sarajevu.

Pitali smo u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo kada će se završiti postavljanje šina prema Željezničkoj stanici, ali nam nisu odgovorili!

Tramvajska pruga od Čengić Vile do Marijin Dvora još uvijek nije završena, jer ne dostaje spoj prema Željezničkoj stanici, na Skenderiji na liniji broj šest, a nije u funkciji ni okretnica na Čengić Vili, na kojoj saobraća tramvaj broj dva. Tako da od 3. Septembra u Sarajevu radi samo linija broj tri od Ilidže do Baščaršije.

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na prvoj dionici od Ilidže do Čengić Vile u Sarajevu započeli su krajem augusta 2021. godine, a rok za završetak radova bio je dvije godine kompletnog projekta od Ilidže do Željezničke stanice. Rekonstrukcija druge dionice tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice počela je u septembru 2022. godine i rok za završetak je bio kraj augusta 2023. godine i svi su rokovi probijeni.

IMG_20231110_093844.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.