open-navfaktor-logo
search
Lider SDS-a
Šarović: Apsurdno je bez dogovora zakazivati sjednice Zastupničkog doma
Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović smatra apsurdnim da se zakazuju sjednice Zastupničkog doma bez dogovora, koji je potrebno postići.
14.12.2021. u 14:41
get url
text

- Ne vidim neku posebnu svrhu obzirom da se ne mogu donositi neke odluke i zaključci. To je potpuno jasno i neracionalno. Zašto se ne prave koraci da se prevaziđe ova situacija, to je pitanje za one koji su u parlamentarnoj većini. To je najvažniji zadatak i potreba da se u tom smislu čine kredibilni koraci - kazao je Šarović novinarima u pauzi zasjedanja Zastupničkog doma PSBiH.

Smatra da nema svrhe da se samo zakazuju sjednice "tek tako da se dođe".

- To je pitanje za one koji već tri godine čine parlamentarnu većinu i dijele vlast u ovoj zemlji na državnom nivou. Oni neka daju odgovore - poručio je Šarović tokom pauze u današnjem zasjedanju Doma.

Ni današnjoj sjednici ne prisustvuju predstavnici bh. entiteta Republika Srpska, čime je nastavljena opstrukcija rada državnih institucija, uključujući i Parlamentarne skupštine.

Predstavnici iz RS-a u državnim institucijama odbijaju učestvovati u radu i donošenju odluka nakon što je bivši viski predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH u julu kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.