open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Šarović o imovini u Beogradu: Supruga i ja imamo dvije nekretnine u Srbiji
Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, regairao je na tvrdnje kako u Beogradu sa suprugom Stojankom ima dva stana, kuću i tri parcele, te naveo kako zapravo ima dvije nekretnine.
05.05.2022. u 15:40
get url
text

Naime, Šarović je ranije odbijao saradnju sa Centrom za istraživačko novinarstvo (CIN), te poricao posjedovanje nekretnina, sada je objavio demant putem svog Facebook naloga. CIN je objavio tekst u kojem su iznesene tvrdnje o Šarovićevoj neprijavljenoj imovini u susjednoj državi.

VEZANI TEKST - Mirko Šarović "zaboravio" prijaviti šest nekretnina u Beogradu

- Medijski naslov o tome da u Srbiji imam šest nekretnina je uglavnom netačan! Tačno je da u Srbiji moja supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da ako treba dokažem njihovo porijeklo - naveo je Šarović na Facebooku.

Prema riječima supruge, nekretnine su stekli od 1997. do 2008. godine. Šarović ih nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti. Imao je četiri puta priliku to uraditi: 2002. godine kada je bio član Predsjedništva BiH, 2012. i 2015. kada je imenovan za državnog ministra vanjske trgovine i 2018. kao zastupnik u državnom Parlamentu.

Stan na Dedinju jedina je nekretnina koju bračni par Šarović ima u suvlasništvu, dok su stan na Vračaru u centru Beograda, kuća i tri zemljišne parcele na Zvezdari uknjižene na suprugu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.