open-navfaktor-logo
search
U centrali HDZ-a
Sattler sa Čovićem, Krišto i Brkićem o reformskim procesima i putu ka članstvu BiH u EU
U Domu HDZ-a u Mostaru danas se šef te stranke Dragan Čović sastao sa sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom.
06.10.2023. u 10:36
get url
text

Kako je saopćeno iz HDZ-a, sastanku su prisustvovali i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i međunarodni sekretar HDZ-a BiH Josip Brkić.

- Tokom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH, te provođenju ključnih reformskih procesa. Predsjednik Čović je istaknuo kako je dobivanje kandidatskog statusa u decembru prošle godine historijski korak u napretku naše zemlje i njenom putu u Evropsku uniju - navodi se u saopćenju.

Kako se dalje navodi, Čović je istaknuo kako "fokus hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti ostaje usmjeren na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU".

- Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler kazao je kako političkim dijalogom i kompromisom dužnosnici u BiH moraju doći do zajedničkih rješenja koji će rezultirati integraciji, stabilnosti i napretku BiH. Predsjednik Čović se zahvalio na podršci koju pruža EU i svi međunarodni partneri kako bi Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju kroz set reformskih zakona ispunila kriterije i ostvarila napredak na putu ka Evropskoj uniji - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.