open-navfaktor-logo
search
Burne reakcije
SBiH prijavila kandidaturu CIK-u, Nermin Šehović nije potpisao ni ovjerio izjavu o prihvatanju
Stranka za Bosnu i Hercegovinu prijavila je jučer Nermina Šehovića kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 
05.07.2022. u 09:03
get url
text

VEZANI TEKST - Šehović kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva

Kako Faktor saznaje, uz prijavu nisu dostavili potpisanu i ovjerenu Šehovićevu izjavu o prihvatanju kandidature. 

Ovo se smatra nekompletnom dokumentacijom, tako da će CIK tokom procesa ovjere kandidatura ostaviti rok od 48 sati SBiH da otkloni nedostatke i dostavi izjavu o prihvatanju kandidature koju treba potpisati i ovjeriti Šehović.

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić potvrdio je jučer da je Šehovićeva kandidatura podnesena. Šehović se ne oglašava, a na društvenim mrežama ova informacija je napravila pometnju, te se od jučer raspravlja da li on kao policijski službenik može biti kandidat, a javljaju se i oni koji tvrde da on to ne bi nikada prihvatio. 

Šehović je trenutno šef detašmana Federalne uprave policije i ranije se prijavio na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za poziciju čelnika Tužilaštva Bosne i Hercegovine jer je on doktor pravnih nauka.

Javnosti je poznat kao autor izvještaja ad hoc tijela Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo o postupanju policijskih službenika u predmetu "Dženan Memić".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.