open-navfaktor-logo
search
Sastanak
SDP saopćio: Mirsad Kukić će se nakon 24. januara povući s čela PDA
Na inicijativu Mirsada Kukića, predsjednika PDA, u prostorijama SDP-a BiH održan je sastanak na kojem je razgovarano o sankcijama koje je administracija SAD, između ostalih, izrekla i njemu, saopćeno je iz SDP-a.
13.01.2022. u 16:30
get url
text

Sastanku su prisustvovali predsjednici SDP-a BiH, Naše stranke, Naroda i pravde i NES-a sa saradnicima.

VEZANI TEKST - Kukić za Faktor: Ne razmišljam o ostavci, sankcije nisu nešto posebno, izjava Naše stranke je nespretna

- Tom prilikom iskazan je nepodijeljen stav prema kome sve prisutne političke stranke, uključujući i SBB s kojima je ostvaren kontakt ranije, uvažavaju i respektuju stavove Vlade SAD kao dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Cijeneći takve stavove svojih kolega Mirsad Kukić je istakao kako na bilo koji način ne želi nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu Bosni i Hercegovini, te da neće biti prepreka nesmetanom funkcioniranju Vlade TK koja ostvaruje jako dobre rezultate u svom radu.

Dogovoreno je da će se on odmah nakon konstituisanja organa stranke, 24. januara 2022. godine, povući s mjesta predsjednika stranke, te tako omogućiti programsko funkcioniranje koalicije u Tuzlanskom kantonu - navedeno je u saopćenju.

Dodaje se da predsjednici stranaka takav pristup očekuju i od svih drugih visokopozicioniranih političara u Bosni i Hercegovini, iz njihovih ili drugih političkih stranaka i institucija koji dođu pod udar sankcija.

- Učesnici sastanka su jasno opredjeljeni kako neće u budućnosti sarađivati s političkim strankama ukoliko na njihovom čelu budu lideri kojima su izrečene sankcije Vlade SAD ili zemalja članica Evropske unije. Na kraju je dogovoreno da stranke danas prisutne na sastanku, zajedno sa još nekim koje nisu bile tu, ubrzaju rad na izradi programske platforme za predstojeće opšte izbore, uz jasno iskazano opredjeljenje da će potpisnice programske platforme biti stranke koje će formirati vlast nakon izbora u oktobru 2022. godine - saopćeno je iz SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.