open-navfaktor-logo
search
Svjesni svoje uloge
Sindikat Bosnalijeka: Podržavamo ispitivanje eventualnih nepravilnosti, primarni cilj je sačuvati radna mjesta
Sindikalna organizacija Bosnalijeka saopćila je da u vezi sa istražnim radnjama koje se provode u toj kompaniji žele iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti.
07.12.2021. u 17:36
get url
text

- Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije. Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat očekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna mjesta - saopćili su.

Radnici Bosnalijeka, kako dodaju, ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručuju da će kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje radnih mjesta.

- Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uvjetima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine. To se naročito potvrdilo prilikom prošlogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurali uredno snabdijevanje domaćeg tržišta svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo - naveli su u saopćenju.

Dodaju da su svi radnici Bosnalijeka svjesni svoje uloge, kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržišta, te vjeruju kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.