open-navfaktor-logo
search
Odbacio optužbe
Sivro dao izjavu policiji: Prijavila me Hota-Muminović za ugrožavanje njene sigurnosti
Ja samo radim što mi služba nalaže i nastavit ću se boriti, kaže Sivro
AUTOR: Autor: A.G.-Z.
18.04.2024. u 14:57
get url
text
Saudin Sivro
Saudin Sivro
Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH Saudin Sivro saslušan je danas u Policijskoj upravi Centar, a po prijavi ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović. 
U obavijesti članstvu i članovima organa Sindikata, Sivro je napisao da ga je "ministrica jučer neosnovano prijavila kao predsjednika Sindikata za ugrožavanje njene sigurnosti".
- Štrajk je i danas uspješno realiziran kao i jučer i nastavljamo sa štrajkom upozorenja i sutra ako Bog da. Sutra će biti i vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS.
Danas u 10:30 sati sam se javio i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH).
Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno, a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom.
Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu. Neka se i stide što su sinoć i danas uznemirili moju suprugu i moje troje djece. Ja samo radim što mi služba nalaže i nastavit ću se boriti kao predsjednik Sindikata sve dok imam fizičke i mentalne snage i sve dok imam podršku članova i članova organa Sindikata - kazao je, između ostalog, Sivro. 
Ministrica Hota-Muminović
Navao je i kako je ministrica u prijavi navela njegovo pisanje po Facebooku.
- Prijavljen sam zbog prijetnji štrajkom, izjave da će se pogoršati sigurnosna situacija, nekih nadimaka - zaključio je Sivro u izjavi za Faktor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.