open-navfaktor-logo
search
Pretreseni autootpadi
Službenici UIO BiH u akciji u Hercegovini oduzeli 125 polovnih automobila
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH proveli su akciju "Jug" u Hercegovini u kojoj su privremeno oduzeli 125 polovnih vozila, te razne autodijelove.
12.07.2020. u 09:46
get url
text

Cilj akcije, koja je provedena na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova. Akitivnosti na terenu provedene su na 11 lokacija - auto otpada. Tom prilikom je privremeno oduzeto 125 polovnih vozila, te drugih raznih auto djelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200 KM, saopćio je UIO BiH.

U akciji su sudjelovali službenici UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa procesuirat će odgovorne osobe kod mjesno nadležnih sudova. S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i anonimni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.