open-navfaktor-logo
search
Formirane poledice
Snijeg i ledena kiša izazvali probleme na bh. cestama: Zastali kamioni, velike gužve...
Snijeg koji je počeo padati u popodnevnim satima, ali i ledena kiša, danas su u Bosni i Hercegovini izazvali probleme vozačima.
10.12.2023. u 16:20
get url
text
Problemi na cesti
Problemi na cesti

Čitaoci javljaju da je led napravio određene probleme u sarajevskom naselju Vraca, kao i na relaciji od Ciglana preko Kobilje glave prema Vogošći gdje je, kako pišu, bio i udes. Javili su i da je kamion stao na izlazu iz Sarajeva prema Palama. Problem za kamione bio je i na Romaniji. Gužva je bila zabilježena i na Nišićima.

Iz BIHAMK-a su javili da je saobraćaj usporen, te izdvajaju putne pravce Sarajevo - Rogatica (Romanija), Trnovo - Foča (Rogoj), Sarajevo - Tuzla (Karaula), Bihać - Bosanski Petrovac (Ripač), Bosanski Petrovac - Drvar (Oštrelj), Koprivnica - Bugojno - Kupres - Livno, Jablanica - Blidinje - Posušje, Blidinje - Tomislavgrad i Glamoč - Mlinište.

Posebno su upozorili na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ima snijega i leda na cesti, a padom temperatura tokom noći i na ostalim dionicama moguće je formiranje poledice.

Na prevoju Romanija bio je obustavljen saobraćaj za kamione.

U poslijepodnevnim satima na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća, zbog loših uvjeta za vožnju formirane su duge kolone vozila u oba smjera, pa su iz BIHAMK-a zamolili vozače da ne idu ovom dionicom već da koriste autoput.

{$galerijaFotografija}

led_1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.