open-navfaktor-logo
search
Bez vidljivog pomaka
Šta se dešava s prodajom hotela Igman i zašto svi šute?
Nakon što je potpisan ugovor o prodaji hotela Igman između prodavca - direktora KJP ZOI'84 d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca - direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića, u aprilu ove godine uplaćen je prvi dio sredstava.
14.12.2022. u 20:51
get url
text

- Dio uplate je već izvršen, mi čekamo sada da druga strana ispuni svoje uvjete koji su u ugovoru, a to je da se izvrši harmonizacija parcela koje nisu usklađene između katastra i grunta, a koje su unutar ugovorene cijene kao i dostava brisovne dozvole za jednu od parcela koja je bila opterećena hipotekom – kazao je Granov ranije za Faktor.

Ipak, od aprila do decembra nema nikakvih vidljivih pokreta ili pomaka po pitanju prodaje ovog hotela. 

VEZANI TEKST - Dok Tužilaštvo KS vrši provjere u vezi prodaje hotela Igman, investitor radi na idejnom rješenju

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet o prodaji hotela Igman nakon što je bivša zastupnica u Skupštini KS Jasmina Bišćević-Tokić zatražila da se provjeri postupak prodaje hotela Igman, odnosno da li su procedure provedene u skladu sa propisima.

Bišćević-Tokić je za Faktor potvrdila da je dobila odgovor od Tužilaštva.

- Rekli su da je sve čisto, mada ne vjerujem u to - kazala je ona za Faktor.

Povodom prodaje hotela Igman odgovore smo pokušali dobiti od Ministarstva privrede KS, kao i od firme The Place d.o.o., ali odgovor do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.