open-navfaktor-logo
search
"Stolac protiv nasilja"
Stočani organizovali protestnu šetnju zbog brutalnog napada na bošnjačke povratnike
AUTOR: Autor: Fena
09.04.2024. u 18:07
get url
text
Okupljanje u Stocu
Okupljanje u Stocu
Povodom napada na četvoricu mladića koji se desio proteklog vikenda u Maslinama kod Stoca, danas je u tom gradu upriličen neformalni skup građana i šetnja gradom pod motom "Stolac protiv nasilja".
Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje.
Napad na mladiće dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je skupina od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004.) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.
Prema policijskim navodima, napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) izvijestilo je ranije danas da je policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četvoricu mladića iz Stoca.
Istakli su kako MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinilaca.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.