open-navfaktor-logo
search
UO Studentski centar
Studenti se obratili Forti: Niste imali hrabrosti prije, zato sada smijenite Mahmutovića
Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo pozvalo je aktuelnog premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu da se hitno uključi u rješavanje problema koje imaju.
24.01.2020. u 19:28
get url
text

-Ifet Mahmutović, predsjednik Upravnog odbora SCS nije održao datu riječ stanarima studentskih domova, koji su prije mjesec dana protestovali nezadovoljni radom Upravnog odbora. Jedan od zahtjeva studenata je bila ostavka članova Upravnog odbora Studentskog centra, na čelu sa Ifetom Mahmutovićem. Upravni odbor smatramo jednim od glavnih krivaca za loše uslove u kojima žive. Nakon studentskih protesta Mahmutović je dao obećanje predsjedniku Udruženja studenata Studentskog centra da će u roku od pet dana podnijeti ostavku na mjesto predsjednika UO. Nakon mnoštva izgovora to se nije desilo, a u Upravnom odboru se nastavlja raditi ono zbog čega su se studenti i pobunili, pa smo prinuđeni ponovo pokrenuti ovo pitanje- poručuju iz Udruženja studenata SCS.

Udruženje je na protokol Studentskog centra dostavilo zahtjev za razrješenje članova UO, tražeći da im se dostavi dokaz da je njihov dopis proslijeđen Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS.  

-Pozivamo premijera Fortu, koji nije imao hrabrosti prošle godine da razriješi Mahmutovića, da to sada učini, kada je gotovo evidentno da on sam neće podnijeti ostavku. Udruženje upozorava da zna šta se dešava iza zavjese, te da neće dozvoliti da studenti snose posljedice lošeg upravljanja. Najavljujemo da će naredni medijski istup biti sa potpunim informacijama o dešavanjima u Studentskom centru- poručuju iz Udruženja studenata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.