open-navfaktor-logo
search
Namagarčili sami sebe
Šukalo o portparolu SNSD-a: Moj Radovane, priznadoste da radite za Džaferovića i Komšića
Cijeli RS se od jučer smije i ismijava sa Radovanom Kovačevićem, glasnogovornikom SNSD-a i savjetnikom Milorada Dodika, koji je na RTRS-u izjavio da "treba iskreno reći ko ne podržava zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, on podržava Džaferovića i Komšića, on podržava da se RS gazi, da glas srpskog naroda u BiH ne znači ništa!", saopćio je Boris Šukalo, kandidat SDS-a za zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a.
15.09.2022. u 11:16
get url
text

- Ovom izjavom nesretni Radovan izvrgao je ruglu i vlastitu stranku jer, gle čuda - upravo njegov SNSD u NSRS-u ne glasa za srpski nacionalni interes o kojem je Radovan govorio! Suprotstaviše se SNSD-ovci svom šefu, koji je u Predsjedništvu BiH posegao za vitalnim nacionalnim interesom za davanje agremana njemačkom ambasadoru - rekao je Šukalo.

On, nadalje, pita glasnogovornika SNSD-a:

VEZANI TEKST - Dodikov veto oboren četvrti put zaredom u NSRS

- I šta bi? Moj Radovane, priznadoste li jučer javno da radite za Džaferovića i Komšića - priznadoste! Isto tako priznadoste i ono što odavno svi znamo, da na razne načine gazite RS i srpski narod! Da nije tako, koaliciju sa Džaferovićom i Кomšićevom partijom davno biste napustili! Da ste RS godinama gazili i pljačkali i ponižavali njen narod, odavno je svima jasno! A o tome kako se čuo glas vaše "reprezentacije" u Sarajevu ne treba trošiti riječi... Imali ste, moj Radovane, vi iz SNSD-a u ovih 16 godina koliko tlačite ovaj narod bruka i bruka, ali ova od jučer vam je, možda, i najveća! I to usred kampanje! Cvrc! Propade vam plan da namagarčite opoziciju, namagarčiste sami sebe! Jadno je bilo gledati jučer razne mazalice, šuliće i ostale žuniće kako pokunjeno gledaju dok ne dižu ruku i ne podržavaju veto svog šefa za koji se on toliko borio.

Šukalo je Kovačeviću poručio da zbog ove bruke ne bi trebao izlaziti iz kuće bar sedam dana.

- I još nešto: odgovori narodu kako si onomad, kada si iz sve snage propagirao zajedno sa svojim drugom Košarcem građansku BiH (doduše on je pisao i Ustav Republike BiH), RS nazivao Republika Šumska... Red je... - kazao je Šukalo, saopćio je Gradski odbor SDS-a Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.