open-navfaktor-logo
search
Nevidljive ruke u KS
TVSA otkazala gostovanje Bečareviću, protumačili da više nije ministar jer je premijer Uk podnio ostavku
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević imao je zakazano gostovanje na TVSA sutra u devet sati, ali mu je gostovanje otkazano nakon što je premijer KS Nihad Uk obavijestio javnost da je podnio ostavku. 
09.10.2023. u 12:55
get url
text

VEZANI TEKST - Bečarević: Politički glupan Konaković sedmicama zavrće ruku Uku, dobit će kad-tad ono što je zaslužio

Gostovanje je bilo planirano kod voditeljice jutarnjeg programa Amele Hubjer-Hatić.

Ovom ministru je otkazano gostovanje na TVSA pod izgovorom, kako navodi, da više nije ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

- Ja ne znam da li to sada TVSA tumači zakone i otkazuje gostovanje, iako je po zakonu ministar na funkciji sve dok Skupština KS ne izabere nove ministre.

Predviđene teme za razgovor nisu bile političke nego rad Ministarstva na čijem sam čelu i ovo je još jedan dokaz onoga što govorim, a to je da "nevidljive ruke" upravljaju Kantonom Sarajevo i bojkotuju vas čak i kad želite prezentovati pozitivne aktivnosti u radu ove vlade.

VEZANI TEKST - Uk podnio ostavku, počela rekonstrukcija Vlade KS

Zahvaljujem se na korektnoj saradnji novinarima u TVSA, a onima koji upravljaju iz sjene ovom televizijom, neka je na čast i na sramotu.

Da li to TVSA ne dozvoljava da građani KS saznaju istinu o ovoj ostavci? Ako ovo nije tačno, javno tražim sat vremena na TVSA - naveo je Bečarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.