open-navfaktor-logo
search
Akcija UIOBiH
Uhvaćena u nezakonitoj prodaji putem interneta: Od jedne osobe oduzeta velika količina skijaške opreme
Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine s područija Regionalnog centra Sarajevo kontrolisali su nelegalno prometovanje skijaške opreme putem internet portala.
08.01.2023. u 10:56
get url
text
Skijaška oprema

Na osnovu informacije dobijene putem otvorene linije "stop švercu" i nakon operativno taktičkih priprema, kontrolisali su jednu osobu.

- Tom prilikom je utvrđeno da vrši nelegalno prometovanje roba stranog porijekla za koju nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu, niti je bila registrovana kod nadležnih organa za obavljanje privredne djelatnosti - saopćeno je iz UIO BiH.

Tokom pretresa prostorija koje koristi ova osoba pronađena je velika količina skijaške opreme (skije, pancerice, štapovi, vezovi, kacige…), za koju nije bilo dokumentacije o porijeklu.

Skijaška oprema

Roba je privremeno oduzeta, a njena vrijednost procijenjena je na oko 75.000 KM.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine i instrukcija dežurnog tužioca Tužilastva Bosne i Hercegovine.

Protiv ove osobe će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO je najavljeno da će tokom ove godine njihove aktivnosti biti usmjerene upravo na otkrivanje nelegalne prodaje raznih roba putem interneta, s obzirom na to da je ovakav način nezakonitog prometovanja roba sve prisutniji i u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.