open-navfaktor-logo
search
Prijavljeno policiji
Vandalizirane ploče sa citatima rahmetli Alije Izetbegovića u centru Sarajeva
Ploče sa citatima rahmetli Alije Izetbegovića u sarajevskoj općini Centar vandalizirane su sinoć, saopćila je Asocijacija mladih SDA Centar.   
20.07.2022. u 10:06
get url
text

- Bosna i Hercegovina je naša domovina, a one koji su zaslužni za opstanak i odbranu Bosne i Hercegovine tretiramo sa punim poštovanjem i njihova djela nikad zaboraviti ne smijemo. Upravo to je razlog zašto želimo da skrenemo pažnju na ovaj čin vandala koji se desio u općini Centar, a koji je prijavljen i MUP-u Kantona Sarajevo - naveli su iz Asocijacije mladih SDA Centar i dodali:

- Po saznanju da su u općini Centar u ulici Gimnazijska išarane ploče sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića, omladinci Asocijacije mladih SDA Centar su izašli na teren te obavijestili nadležne organe i vandalizirane ploče doveli u prvobitno stanje.

Ovim putem oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i nadamo se da se ovakvi i slični incidenti neće ponavljati u našoj državi. Apeliramo na nadležne organe, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da u svom punom kapacitetu sprovedu sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se otkrili počinioci ovog vandalskog čina.

Smatramo da kao društvo treba da osudimo svaki čin koji je sličan ovome i da učinimo sve što je u našoj moći da se ovako nešto u našoj lokalnoj zajednici ne dešava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.