open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Vilsonovo šetalište centralno mjesto zimske zabave za sve generacije
Vilsonovo šetalište odiše prazničnom atmosferom. Pored dekorativne novogodišnje rasvjete, na jednom od najpoznatijih sarajevskih šetališta počela je i zimska zabava. Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market postala centralno mjesto zabave, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve generacije, a Općina Novo Sarajevo krajem decembra počet će sa realizacijom projekta Dječija čarolija na ovom lokalitetu. 
13.12.2023. u 16:15
get url
text
Zima na Vilsu
Zima na Vilsu

{$galerijaFotografija}

Kao i prethodne tri godine najmlađim sugrađanima bit će omogućeno besplatno klizanje na ledu uz korištenje klizaljki, zatim besplatna škola klizanja za početnike uz angažovanje profesionalnih trenera, rekreativno klizanje za sve generacije, kao i raznovrsni sportski i zabavni sadržaji.

Sve aktivnosti tokom trajanja projekta Dječija čarolija u okviru Zime na Vilsu će biti potpuno besplatne za sve posjetioce.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i Selma Bajić organizatorica ispred firme SDC d.o.o. Sarajevo potpisali su Sporazum o realizaciji ovog projekta, a aktivnosti na pripremama će krenuti već danas.

Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja ima senzibilitet za zimske zabavne aktivnosti, te najmlađu populaciju građana.

- Prošle godine besplatnu školu klizanja koju je organizirala Općina Novo Sarajevo prošlo je više od 500 djece, što se pokazalo zaista potrebnim. Školu klizanja i ove godine  provodit će šest profesionalnih instruktora iz Hokejaškog kluba Medvjedi, a polaznici će nakon završene obuke dobiti i svoje diplome. Zimsku manifestaciju na Vilsu posjeti veliki broj građana, kako iz našeg grada tako i iz gradova širom BiH, čime se iz Sarajeva i Novog Sarajeva šalje lijepa zimska turistička priča. Koristim priliku da pozovem sve naše građane da nas posjete i uživaju u svim sadržajima koje smo za njih pripremili tokom naredna dva mjeseca - istakla je Bajić. 

Načelnik Hasan Tanović poručio je da je pored novosarajevske Dječije čarolije, Općina i ove godine za učenike novosarajevskih osnovnih škola osigurala i besplatnu školu nordijskog i alpskog skijanja na planini Igman. 

- Svake godine se trudimo da našim najmlađim sugrađanima ponudimo što više različitih aktivnosti kako bi svoje slobodno vrijeme tokom zimskog raspusta mogli kvalitetno provoditi. Pored besplatnog klizališta, škole klizanja i zabavnih aktivnosti u okviru Dječije čarolije, više od 350 učenika V i VI razreda novosarajevskih osnovnih škola učit će svoje prve skijaške korake na našim olimpijskim planinama - poručio je načelnik Tanović.

Dječija čarolija na Vilsonovom šetalištu počinje 27. decembra i trajat će do kraja februara 2024. godine uz pregršt zabavno – sportskih sadržaja. 

NS-čarilija1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.