open-navfaktor-logo
search
Obavijest
Vodovod Sarajevo: Voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja zdravstveno ispravna
Iz Službe za sanitarni nadzor i kontrolu kvaliteta vode KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obavještavaju građane da je voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja u nadležnosti ovoga preduzeća zdravstveno ispravna, uključujući i onu koja dolazi sa Jahorinskih vrela.
09.11.2021. u 15:01
get url
text

VEZANI TEKST - Voda u lokalnim vodovodima na području četiri sarajevske općine nije za piće

Kako navode iz ViK-a, danas je u sredstvima javnog informisanja objavljena informacija da voda u pojedinim lokalnim vodovodima nije zdravstveno ispravna, nakon čega imaju veliki broj poziva građana s upitima u vezi ispravnosti vode.

- Molimo predstavnike nadležnih općinskih službi, Zavoda za javno zdravstvo KS i medijske kuće, da prilikom objave informacija o neispravnosti vode sa lokalnih vodovoda jasno naznače razliku između lokalnog vodovoda i gradskog vodovoda. Lokalni vodovodi su potpuno odvojeni sistemi od gradskog vodovoda kojim upravlja Vodovod i kanalizacija Sarajevo, međutim većini građana nije poznata terminologija u vezi sistema vodosnabdijevanja tako da svaka objava o tome da voda u lokalnom vodovodu nije zdravstveno ispravna izaziva zabunu kod velikog broja građana koji koriste vodu iz sistema gradskog vodovoda - objasnili su iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.