open-navfaktor-logo
search
Poziv
Volontiraj u projektu "Beyond Words" Memorijalnog centra Srebrenica
Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine raspisali su poziv za ljude mlađe od 30 godina za volontiranje u okviru projekta "Beyond words" koji se realizira uz podršku Razvojnog projekta Ujedinjenih nacija (UNDP).
19.05.2022. u 11:03
get url
text

"Beyond words" predstavlja pilot-projekat indeksiranja intervjua sa svjedocima genocida u Srebrenici, u okviru kojeg volonteri mogu da daju svoj doprinos kroz rad na transkriptima, prevodima, lekturi, pripremi materijala za arhiviranje te doprinosi promociji i organizaciji edukacijskih i prezentacijskih događaja u okviru projekta. Volonteri u ovom projektu imat će priliku da rade koristeći najmoderniju naučnu metodu bilježenja usmene historije u svijetu, te da kroz različite faze budu podrška u provedbi ovih aktivnosti.

Od volontera se očekuje da u toku tri mjeseca (juni/juli/august) najmanje 80 sati provede na aktivnostima, od čega najmanje 16 sati na lokalitetu Memorijalnog centra Srebrenica, a ostalo može realizirati u online komunikaciji sa projektnim timom.

Po završetku aktivnosti i izdavanju potvrde od mentora i voditelja projekta o uspješno realiziranim zadacima, volonter će dobiti certifikat o učešću u volonterskom programu Memorijalnog centra Srebrenica.

Sve zainteresovane pozivamo da se prijave na [email protected] gdje trebaju dostaviti svoju biografiju (CV) i kratko motivacijsko pismo do 30.5.2022. godine. 

Kandidati i kandidatkinje za volontiranje moraju biti državljani Bosne i Hercegovine, sa registrovanim prebivalištem na području BiH, ne stariji od 30 godina, te da su završili fakultet ili su studenti završnih godina fakulteta. Prednost imaju kandidati koji studiraju ili su završili studije engleskog jezika, bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika, historije i pravnih nauka, saopćio je MC Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.