open-navfaktor-logo
search
Odgovor Ružniću
Zastupnici SDA: "Premijeru, očito ne pratite šta rade predstavnici USK na drugim nivoima vlasti"
Na sastanak sa šefom Delegacije EU-a Ružnić je poveo samo gradonačelnika Cazina, valjda zato što se radi o njegovom stranačkom šefu, navode u reagiranju
05.11.2019. u 17:06
get url
text

Povodom saopćenja premijera USK Mustafe Ružnića, oglasili su se izabrani zastupnici SDA na državnom i federalnom nivou:

-Premijer USK kao da nema telefon i sekretaricu, pa se svim zvaničnicima u ovoj državi obraća putem medija, a ne lično ili putem kabineta. Teško da će nas Krajišnike iko shvatati ozbiljno ako na takav način međusobno komuniciramo. Predložit ćemo dakle, prije svega, da premijer Ružnić postavi interese građana iznad lične promocije.

Druga stvar koju smatramo vrijeđanjem inteligencije građana, jeste kad nas na stvaljaje općih interesa ispred političkih poziva čovjek koji se do sada vodio isključivo političkom pripadnošću ljudi s kojima sarađuje. Do sada je samo jedan od dva krajiška državna zastupnika, onaj iz A-SDA, bio pozivan u Vladu USK na sastanke o migranstkoj krizi. Danas na sastanak sa šefom Delegacije EU Ružnić je poveo samo gradonačelnika Cazina, valjda zato što se radi o njegovom stranačkom šefu. Gdje je tu, primjera radi, Bužim, koji se isto tako suočava sa sve većim problemima zbog migranata? Nije nikakva tajna da Bužima generalno nema nigdje u planovima Vlade USK, jer načelnik ove općine dolazi iz SDA.

Želimo podsjetiti da je na inicijativu našeg Hamdije Abdića u Parlamentu FBiH već odavno profunkcionisala koordinacija zastupnika. Bili ste čak i pozvani da u njoj učestvujete, a rezultate našeg rada vidite i sami na računu Vlade USK. Da o aerodoromu u Bihaću i ne govorimo: Vlada FBiH za taj projekat svake godine izdvaja novac, isto kao što i radi na pronalasku strateškog partnera. Dakle, niste otkrili toplu vodu. Ili, još gore, ne pratite šta predstavnici USK na drugim nivoima vlasti uopće rade.

Vi ste premijer već više od godinu dana i ako ste iskreno htjeli sarađivati sa zastupnicima onda bi vam sastanak sa nama bio jedan od prioriteta nakon imenovanja. Mi smo u SDA uvijek za saradnju i jednistvo, uvijek ćemo se odazvati na svaki poziv koji može našem kantonu donjeti nešto pozitivno, ali, premijeru, manje licemjerja" – stoji u odgovoru zastupnika SDA, kojeg su potpisali: Šemsudin Dedić, Husein Rošić, Asim Kamber, Hamdija Abdić i Hadis Jusić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.