open-navfaktor-logo
search
Predavači iz Evrope i Azije
Završen 6. kongres nefrologa Nefro BiH
AUTOR: Faktor
14.05.2024. u 12:02
get url
text
U poslovnom centru Unitic u Sarajevu završen je 6. kongres nefrologa Nefro Bosne i Hercegovine. Okupljeni posjetitelji imali su priliku prisustvovati dvosatnoj sesiji na kojoj su predstavljeni zaključci kongresa.
Ove godine Kongres je okupio više od 250 posjetitelja, koji su slušali predavanja 83 predavača iz Evrope i Azije tokom četiri dana trajanja. Posebno značajno bilo je sagledavanje o najnovijim metodama tretiranja bubrežnih pacijenata i dijeljenje dobre prakse iz nefroloških centara diljem svijeta.
Podrška kongresu od Internacionalnog društva nefrologije (ISN) dodatno je istakla važnost događaja, dok su izlaganja studenata i specijalizanata medicinskih fakulteta iz BiH dodala novu dimenziju, potičući akademsku zajednicu na jačanje i osnaživanje.
Prof. dr. Damir Rebić, predsjednik UNDT BH, istaknuo je zadovoljstvo ugostiti ugledne predavače iz Evrope i Azije te pohvalio velik odaziv posjetitelja.
- Kongresi poput ovog imaju ključnu ulogu u unapređenju zdravstvenog sistema u BiH, pružajući stručnjacima priliku za usvajanje najnovijih metoda liječenja i razmjenu iskustava s kolegama diljem svijeta.
Ovogodišnji kongres NefroBiH jasno je pokazao da Bosna i Hercegovina posjeduje stručnost, predanost te veliki potencijal za daljnji razvoj u području nefrologije. Kroz intenzivne radionice, predavanja i diskusije, mladi budući doktori stekli su neprocjenjivo iskustvo i uspostavili veze sa stručnjacima širom svijeta - istakao je prof. dr. Rebić.
Kako kaže prof. dr. Rebić, inicijative kongresa poput podrške obrazovanju mladih liječnika predstavljaju temelj za budući napredak zdravstvenog sektora u zemlji.
- Kroz zajednički rad, Bosna i Hercegovina može nastaviti graditi inspirativnu i stručnu nefrološku zajednicu, spremnu nositi se s izazovima budućnosti - poručio je Rebić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.