open-navfaktor-logo
search
Kakva blamaža
Zna li Sabina Ćudić s kim se danas sastala: "Jeste da smo obje plavuše..."
Bosnu i Hercegovinu danas je posjetila tročlana delegacija Evropskog parlamenta i Bundestaga, a o ovoj posjeti u javnom prostoru govori se već danima.
21.06.2022. u 22:48
get url
text

U delegaciji je, osim Tineke Strik i Borisa Mijatovića, koji su već posjećivali BiH, danas bila i Viola von Cramon, zastupnica Zelenih u Evropskom parlamentu.

Ova činjenica je, kako se čini, bila poznata svima, osim Našoj stranci, odakle su je danas "mrtvi hladni" pomiješali sa Angelinom Eichhorst, direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove, koja je više puta bezuspješno pokušavala isposlovati izmjene Izbornog zakona po želji HDZ-a, odnosno Dragana Čovića.

Tako su iz Naše stranke poslali saopćenje u kojem su naveli da se Sabina Ćudić sastala sa Angelinom Eichhorst, evropskom izaslanicom, europarlamentarkom Tineke Strik i Borisom Mijatovićem, članom Bundestaga. Violu von Cramon, sa kojom se zaista sastala, nisu ni spomenuli.

Tim povodom večeras se na Twitteru oglasila i europarlamentarka von Cramon.

- Jeste da smo obje plavuše, ali su naše političke razlike prilično očigledne - napisala je von Cramon, označivši u objavi na Twitteru Našu stranku i Ćudić.

Uz Sabinu Ćudić, kako se vidi na objavljenoj fotografiji, bio je i Haris Bašić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i funkcioner NIP-a, ali ni on se ne spominje u saopćenju Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.