open-navfaktor-logo
search
Nema razloga za zabrinutost
Zvali smo Hitnu pomoć i direktora ViK-a Aida Berbića: Informacije o trovanju vodom u Tuzli su lažne
AUTOR: J. B.
21.05.2024. u 12:48
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
U Tuzli se danas masovno širi dezinformacija da voda iz vodovoda opasna po zdravlje te da se u Službu hitne medicinske pomoći i Univerzitetki klinički centar (UKC) Tuzla javljaju ljudi sa simptomima trovanja. Iz nekoliko izvora smo saznali i da su u nekim školama u Tuzli učenicima javili da ne konzumiraju vodu iz česama.
Pozvali smo direktora Doma zdravlja Tuzla dr. Samira Mačkovića, koji nam je potvrdio da Hitna pomoć nema priliv pacijenata s simtomima trovanja, a kako nam je rekao sve je provjereno kroz protokol u ovoj Službi, u kojem nije zabilježno ništa neuobičajeno.
Direktor Vodovoda i kanalizacije (ViK) Tuzla Aid Berbić ošto je denatirao ove lažne informcije i rekao da je s vodom u Tuzli sve u redu.
- Upravo okupljam svoj tim zaposlenika da uputimo krivičnu prijavu. S Viber grupe Aktiv pedagoga TK neko je pustio lažnu informaciju da je voda opasna i da djeca na treba da piju vodu. Izazvana je panika, to je tek počelo i širi se, ne znam zašto to nekome treba. Radi se o lažnoj inforaciji voda je ispravna za piće i apsolutno sigurna - kaže Berbić za Faktor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.